Responsieve websites

Wanneer je gaat kijken hoeveel websites er allemaal online staan dan zal je wel even schrikken, het zijn er namelijk echt een hoop. Echter is een groot deel van de websites op het internet nog niet helemaal aan te merken als een responsieve website. Een responsieve website is dé sleutel tot succes als het aankomt op een goede online reputatie. De meeste groter bedrijven en ondernemingen weten dit dan ook goed toe te passen. Het is tijd om eens te bekijken wat een responsieve website is en wat je er allemaal mee kunt.

Wat is een responsieve site?

Een responsieve website houdt eigenlijk niets meer in dan een website die in staat is om zichzelf aan te passen aan het scherm van de bezoeker. Je begrijpt wel dat lang niet iedereen een site bezoekt vanaf zijn of haar computer, de tablet en de telefoon begint namelijk een steeds belangrijkere rol te spelen. Dankzij een responsieve website krijgt iedereen hetzelfde te zien, ongeacht het soort scherm waar je op kijkt. Het is dan ook zo dat er niet meer een speciale mobiele pagina gemaakt hoeft te worden, men heeft maar een pagina nodig die gebruikt wordt. Deze pagina zal, afhankelijk van het soort scherm, een bepaald soort lay-out krijgen. Deze lay-out past zich geheel aan bij de resolutie van het beeldscherm.

Er is dan ook geen lastige apparaat detectie of javascript nodig. Het is alleen een enkele site die een bepaalde broncode heeft. Nu moet deze broncode wel onderhouden worden, al zijn hier altijd mensen voor te vinden. Er moet namelijk voor iedere resolutie bepaalt worden wat er getoond wordt op het scherm en hoe dit dan eigenlijk wordt getoond. Op die manier zorg je ervoor dat de tekst te allen tijde goed leesbaar is.

De voordelen van een responsieve website

Je zal als ondernemer zijnde aanzienlijk veel voordeel ondervinden van het maken van een responsieve website. Het is namelijk zo dat het aantal mensen dat bij jou op de site terecht kan zal gaan stijgen. Als ook mensen op hun mobiel makkelijk jouw site in gebruik kunnen nemen zullen er een hele hoop mensen zijn die hiervoor kiezen. Naast het hogere niveau van internetverkeer is het ook nog eens zo dat men langer op de website zal blijven. Dit draagt weer bij aan een betere vindbaarheid op Google.

Een ander voordeel is dat de bedrijven met een responsieve website toch net even wat professioneler overkomen dan de rest. Er is namelijk niets slechter voor je imago dan een website die niet goed werkt. Kan jij het je voorstellen, een website als Bol.com die niet werkt op je telefoon? Precies, als je succes wilt boeken op het internet met jouw website dan zal het van groot belang zijn dat je investeert in een responsieve website. Op die manier kan iedereen bij jou op de site terecht, ongeacht van het soort scherm dat ze gebruiken.

Bij MisterCode bouwen wij alleen maar responsieve websites. Elke website die wij opleveren controleren wij op de 3 verschillende scherm soorten; computer, tablet en telefoon. We passen de website zo aan dat deze optimaal functioneert op de verschillende schermen. En hier betaal je natuurlijk niks extra’s voor en het is zelfs al toegevoegd aan ons goedkoopste website pakket.

 

Website op maat

Een website op maat laten maken door ons? Vul dan het contactformulier in en wij zullen op korte termijn reageren op jouw vragen. Wij maken van wens werkelijkheid.

HANDIGE INFORMATIE

AANGESLOTEN BIJ