Onderhoudscontract

Er zijn talloze soorten contracten en overeenkomsten te onderscheiden. Als bedrijf of als ondernemer krijg je vaak te maken met een groot scala aan contractmogelijkheden. Ook voor jouw website of webshop die je online hebt staan, krijg je hiermee te maken. Eén van de mogelijke soorten contract vormen waar men bij website en webshopsregelmatig mee in aanraking komt is een onderhoudscontract. Wij zullen je in dit artikel laten zien wat dit zijn en wat de reden is dat deze onderhoudscontracten zo belangrijk zijn.

Wat is een onderhoudscontract?

Je kunt een onderhoudscontract ook wel zien als een soort duurovereenkomst. In deze overeenkomst is overeengekomen dat een bepaalde partij de verplichting heeft om ten overstaan van de andere partij bepaalde onderhoudswerkzaamheden te verrichten. Vaak zien we dat het onderhoud ook wel te maken heeft met een periodieke controle. Het kan zijn dat er bepaalde kosten verbonden zitten aan het verrichten van deze werkzaamheden, dit staat als het goed is allemaal vermeld in de onderhoudscontract die je voor je hebt.

Bij het maandelijkse onderhoud van een website of webshop gaat het hoofdzakelijk om 3 verschillende segmenten. Te weten Updaten, opschonen en optimaliseren.

Voordelen van een onderhoudscontract

Er zitten enkele grote voordelen aan het aangaan van een onderhoudscontract. Op de eerste plaats is het een van de meest efficiënte en eenvoudige manieren om te verzekeren dat jouw website/shop onderhouden wordt. Aan de hand van een onderhoudscontract weet je zeker dat er elke maand door experts naar jouw website gekeken wordt. Hierdoor zorg je er voor dat jouw website het gehele jaar door up to date is en optimaal functioneert. Bij een goed maandelijks onderhoud worden zo wie zo de volgende punten gedaan:

– Updates van de verschillende website onderdelen,
– veiligheidsupdates,
– opschonen en optimaliseren van database,
– verwijderen van dode links
– diverse performance checks.

Vooral als er privacygevoelige informatie via jouw website of webshop wordt uitgewisseld of er betalingen worden gedaan is het sterk aan te raden om de website maandelijks te laten bijhouden.

De online wereld veranderd snel en zo wel de good guys als de bad guys zijn constant bezig om te zoeken naar verbeteringen van hun product. Er komen elke maand virussen bij of virussen worden aangepast. Plug-in en andere software bouwers passen nav de nieuwe bedreigingen hun product aan. Zodat het weer bestand is tegen de nieuwe bedreigingen en gevonden lekken worden met de update versie gedicht. Je kan je voorstellen wat er gebeurd als je een tijd jouw website niet bijhoud en onderhoud geeft.

Niet alleen voor de veiligheid, maar ook voor de werking van de website is het belangrijk om maandelijks onderhoud te plegen. Plug-ins en software worden constant verbeteren met nieuwe features en mogelijkheden. Ook de bugs in de software worden constant opgelost om zo de software/plug-in beter en beter te maken. Wat ook vaak voorkomt is dat ontwikkelaars van plugins hun oudere versies niet meer bijhouden of deze geheel offline halen waardoor jouw website van de ene op de andere dag niet meer goed werkt. 

Daarnaast is het ook nog eens zo dat je door middel van een onderhoudscontract aanzienlijk veel kosten kunt besparen. Je spreekt namelijk af dat je een bepaalde prijs voor het verrichten van de onderhoudswerkzaamheden betaald. Dit voorkomt dan ook dat je voor een hoge rekening komt te staan na het verrichten van onderhoud als je geen abonnement hebt afgesloten. Want dan zullen webbouwers vaak op uurtarief hun diensten factureren.

Wij bij MisterCode hebben zeer goedkope onderhoudsabonnementen. Kijk maar eens naar de mogelijkheden.

Bij ons PRO abonnement doen wij maandelijks de volgende dingen:

Updates WordPress
Updates plugins
Updates Themes
Update Cybersecurity + Andere veiligheidsupdates (zoals updaten betaal plugins)
Technical support (60 minuten per maand inbegrepen in contract)
Controle dode links
Opruimen van spamberichten
Opschonen database overhead
Optimalisatie database
Performance check website
Snelheid optimalisatie

Website op maat

Een website op maat laten maken door ons? Vul dan het contactformulier in en wij zullen op korte termijn reageren op jouw vragen. Wij maken van wens werkelijkheid.

HANDIGE INFORMATIE

AANGESLOTEN BIJ