Back to school
Hosting / email

MisterCode gebruikt een eigen server voor zijn klanten. Zo zorgen wij voor een probleem vrije hosting.

Hosting/Emailserver

MisterCode gebruikt een eigen server voor zijn klanten. Zo zorgen wij voor een probleem vrije hosting. Dit is een server met een eigen IP adres gehost vanuit Amsterdam waarbij u niet met 30 andere websites op een IP adres zoals bij veel hosting partijen. Special voor scholen hebben wij een aparte server waar alleen maar websites van scholen op staan en nooit meer dan 10 website tegelijkertijd op actief zijn. Hiermee voorkomen we een piek in data verbruik die e-commerce en bedrijfswebsite nog wel eens veroorzaken. Waardoor de overige website op de server traag worden of zelf niet meer bereikbaar zijn. Met onze speciale school server voorkomen deze problemen. U kan bij Mistercode kieze voor Shared en Private hosting. Wij leggen graag uit wat het verschil is. Naast hosting regelen wij ook betrouwbare emailservers voor uw school. 

Shared hosting

U als Scoolbestuur heeft de keuze om uw website te laten hosting via Shared hosting. Gedeelde webhostingservice is een webhostingservice waarbij meerdere websites zich op één webserver bevinden die is verbonden met internet. Dit is over het algemeen de meest economische optie voor hosting, aangezien de totale kosten van serveronderhoud over meerdere klanten worden afgeschreven. Door te kiezen voor shared hosting, deelt de website een fysieke server met een of meerdere andere websites.

Bij veel collega bedrijven draaien er bij shared hosting wel 30-40 websites op 1 server. Dit vinden wij bij Mistercode onverantwoordelijk en een zeer groot risico. Daarom hebben wij voor uw als schoolbestuur gekozen voor een speciale schooolserver. Op deze server staan alleen maar maximaal 10 websites van scholen.

Hierdoor kunnen wij de hoge kwaliteit en bereikbaarheid die voor uw school noodzakelijk is garanderen. Wij hanteren voor deze  speciale schoolserver de zelfde tarieven als die wij rekenen voor ons normale shared hosting pakket.

Private hosting

Private hosting, ook wel dedicated hosting genoemt. Een dedicated hostingservice is een type internethosting waarbij de klant een volledige server huurt die niet met iemand anders wordt gedeeld. Dedicated hosting wordt veelal om de volgende redenen gekozen door scholen:

 • Geen invloed van andere websites op prestaties
 • Zeer hoge mate van veiligheid. Geen risico van andere websites.
 • Keuze van besturingssysteem

U heeft bij dedicated hosting dus een eigen ruimte voor uw website. Wij van Mistercode regelen alle aspecten van uw eigen hostingserver u hoeft zich nergens mee bezig te houden. Wij zien dat de meeste bedrijven en scholen kiezen voor shared hosting. Shared hosting kan namelijk prima als u alleen de website van uw school online we hebben. Bij Mistercode is Shared hosting is een zeer veilige en kwalitatieve manier van hosting en hier kan u in een normale situatie prima mee uit de voeten.

Wilt u als schoolbestuur echter applicaties gaan toevoegen of koppelingen gaan maken met externe systemen, waardoor het data verkeerd wordt verhoog. Dan kan dedicated hosting een betere oplossing voor u zijn. Ook als u er voor kiest om uw website geen WordPress website te laten maken, maar uw website door ons te laten programmeren op een ander platform. Dan is dedicated hosting ook een goede oplossing. Shared hosting heeft namelijk als te kort koming dat alle websites op de shared hosting op het zelfde platform moeten zijn gebouwd.
Met betrekking tot veiligheid zien wij bij Mistercode geen reden om te kiezen voor dedicated hosting. Onze shared hosting servers zijn zeer veilig en van hoge kwaliteit. Wij zorgen dat uw website op onze speciale school server komt te staan. Waarbij u geen dataslurpende mede gebruikers heeft op de shared school server. Daarnaast garanderen wij bij Mistercode dat er nooit meer dan 10 websites op uw shared school hosting staan. Al met al een veilige gedachten.

 

Emailserver

Een mailserver is een server die verantwoordelijk is voor het verwerken van e-mail. Een mailserver voert over het algemeen twee verschillende taken uit: e-mail uitwisselen met clients en e-mail routeren naar andere mailservers. Tegenwoordig heeft een mailserver naast het transporteren van e-mail een andere zeer belangrijke taak er bij gekregen. Namelijk het controleren op virussen, en om ze indien nodig te markeren als spam (ongewenste e-mail). 

U als schoolbestuur kan er voor kiezen om emailadressen aan te maken met de extentie van uw website ( Administatie@onzeschool.nl of Wilma@onzeschool.nl ). Of u kan gebruik te maken van algemene emailadressen zoals @gmail.com of @outlook.com. Voor de eerste optie heeft uw een emailserver nodig.

Uw eigen emailserver geeft u de mogelijkheid om specifieke emailadressen aan de maken die voor u van belang zijn. Dit zal niet zo maar gaan bij een mailprogramma als Gmail of outlook. Wilma@onzeschool.nl is mogelijk, maar stelt u zicht voor dat u het emailares: Wilma@outlook.com wil gaan gebruiken bij outlook.com. Dit emailadres zal zeker al vergeven zijn aan iemand. Een eigen emailserver geeft u dus vrijheid in de keuze welke emailadressen uw wil gaan gebruiken. En misschien nog wel belangrijker; het geeft duidelijkheid aan de verzender dat de betreffende persoon/afdeling ook daadwerkelijk gekoppeld is met uw school. 
Want alleen de eigenaar van de domijnnaam heeft de mogelijkheid om dit soort emailaressen aan te maken. 

Wij zien dat veel van de scholen, bedrijven en organisaties voor een eigen mailserver kiezen. Bij Mistercode kunnen wij dit voor u opzetten en beheren. Wij hebben hoogwaardige emailservers draaien bij onze hostingpartij waar u voor al uw medewerkers veilig een mailadres kunt aanmaken.
Uiteraard helpen wij u ook met het instellen van uw emailadressen op uw computer, laptop of telefoon.

Voor elk emailadres wordt er een ruimte op de emailserver gereserveerd. Hier betaald u maandelijks een bedrag voor. Voor scholen die meer dan 10 emailadressen gebruiken hebben wij speciale tarieven. 

 

En er is meer

Naast een WordPress website op maat maken kunnen wij van Mistercode nog veel meer.

 • Programmeren van specifieke wensen
 • Hosting leveren (shared and private)
 • Emailserver beheer
 • Bug fixing van uw bestaande website
 • Applicaties bouwen voor uw website
 • Maandelijk onderhoud van uw website
 • Aanpassen van bestaande websites
 • Foto en video shoot
 • Design van flyers,brochures

Website op maat

Een website op maat laten maken door ons? Vul dan het contactformulier in en wij zullen op korte termijn reageren op jouw vragen. Wij maken van wens werkelijkheid.

HANDIGE INFORMATIE

AANGESLOTEN BIJ